• Zadzwoń 502 272 929
  • Menu dnia

Wesele

MENU WESELNE - 230 zł/osobę (z poprawinami)

OBIAD

Rosół z makaronem

Kotlet schabowy panierowany

Rolada drobiowa a’la szaszłyk

Rolada drobiowa z serem feta

Kotlet mielony

Zrazy zawijane

Karkówka zapiekana z serem, cebulką i majonezem

Rolada drobiowa faszerowana żółtym serem owinięta boczkiem

Kluski śląskie, ziemniaki, sos pieczeniowy

Surówki (trzy rodzaje)

Kapusta zasmażana lub marchewka z groszkiem

DODATKI

Deser lodowy

Owoce, cukierki

Kawa parzona, rozpuszczalna, śmietanka

Herbata

ZAKĄSKI

Wędlina(szynka, polędwica, ogonówka, wędlina zwijana z pastą) lub roladki z szynki faszerowane sałatką jarzynową zalane galaretą

Sałatka po węgiersku lub gyrosem

Sałatka z selera i ananasem lub warzywna

Śledź w sosie chrzanowym lub śledź w zalewie miodowej

Ryba w zalewie octowo- pomidorowej

Półmisek pieczonych mięs: galantyna z kurczaka, karkówka faszerowana mięsem mielonym, pasztet z indyka z żurawiną

Galaretki z drobiu lub galaretki wieprzowe

Pieczywo

Dania gorące:

1. Gołąbki w sosie pomidorowym lub paluszki drobiowe z sosem majonezowo-brzoskwiniowym

2. Flaki wieprzowo-wołowe lub flaczki pieczarkowe z pulpecikami

3. Udka, pieczarki, frytki lub skrzydełka, pałki z kurczaka w sosie barbecue z ziemniakami zapiekanymi

4. Boeuf Stroganow lub zupa węgierska

5. Morszczuk pod ziołową pierzynka na warzywach julienne lub karkówka z tzatzykami lub golonka w kapuście

6. Barszcz czerwony z krokietami lub z pasztecikami

Poprawiny:

Żurek po królewsku z białą kiełbasą lub zupa pieczarkowa

Kopytka z sosem pieczarkowym lub kluski śląskie, sos pieczeniowy

ziemniaki, mięso z wesela oraz rolada drobiowa z pieczarką

Sałatka z makaronem ryżowym i szynką

Kotlety drobiowe panierowane w płatkach kukurydzianych, z ananasem, z pieczarkami

Bigos staropolski

II Danie

Kotlet / Ziemniaki / Sałatka

1 klasa

Sałatki

Kapusta / Marchewka / Lubczyk

Wyborna

Potrawy Świata

Pizza / Makarony / Sushi

Podróże


Copyright © 2025
Werona-Catering

Design: seo.bananik.pl