Przyjęcia weselne

Przyjęcia weselne

Menu – 125zł/osobę (z poprawinami)

Obiad:

Rosół z makaronem

Kotlet schabowy panierowany

Rolada drobiowa a’la szaszłyk

Rolada drobiowa z serem feta

Kotlet mielony

Zrazy zawijane

Karkówka zapiekana z serem, cebulką i majonezem

Rolada drobiowa faszerowana żółtym serem owinęta boczkiem

Kluski śląskie, ziemniaki, sos pieczeniowy

Surówki (trzy rodzaje)

Kapusta zasmażana lub marchewka z groszkiem

Kompot

 

Dodatki:

Deser lodowy

Owoce, cukierki

Kawa parzona, rozpuszczalna, śmietanka

Herbata

 

Zakąski:

Wędlina(szynka, polędwica, ogonówka, wędlina zwijana z pastą) lub roladki z szynki faszerowane sałatką jarzynową zalane galaretą

Sałatka po węgiersku lub gyrosem

Sałatka z selera i ananasem lub warzywna

Śledź w sosie chrzanowym lub śledź w zalewie miodowej

Ryba w zalewie octowo- pomidorowej

Półmisek pieczonych mięs: galantyna z kurczaka, karkówka faszerowana mięsem mielonym, pasztet z indyka z żurawiną

Galaretki z drobiu lub galaretki wieprzowe

Pieczywo

 

Dania gorące:

1. Gołąbki w sosie pomidorowym lub paluszki drobiowe z sosem

majonezowo-brzoskwiniowym

2. Flaki wieprzowo-wołowe lub flaczki pieczarkowe z pulpecikami

3. Udka, pieczarki, frytki lub skrzydełka, pałki z kurczaka w sosie barbecue z ziemniakami zapiekanymi

4. Boeuf Stroganow lub zupa węgierska

5. Morszczuk pod ziołową pierzynka na warzywach julienne lub karkówka z tzatzykami lub golonka w kapuście

6. Barszcz czerwony z krokietami lub z pasztecikami

 

Poprawiny:

Żurek po królewsku z białą kiełbasą lub zupa pieczarkowa

Kopytka z sosem pieczarkowym lub kluski śląskie, sos pieczeniowy

ziemniaki, mięso z wesela oraz rolada drobiowa z pieczarką

Sałatka z makaronem ryżowym i szynką

Kotlety drobiowe panierowane w płatkach kukurydzianych, z ananasem, z

pieczarkami

Bigos staropolski

 

Powered by WordPress | Designed by: Email Search